Vepřové v mrkvi

17. března 2014 v 13:02 |  Recepty
Vepřové maso s mrkví a rajčatovým protlakem z PH

400 - 500 g vepřového masa - měla jsem plecko, sůl, hrubě drcený pepř, 60 g cibule, 120 g rajčatového protlaku, 150 g mrkve, 1 menší bobkový list, menší kousek skořice, 2 dl vody.
Po 3 hodinách přidáme 1,5 dl horké vody, 20 g hladké mouky rozkvedlané v 1 dl vody a těsně před ukončením přípravy 1 dl sladké 12% smetany, můžeme dát trochu trošku moučkového cukru.

Na dno PH dáme rajčatový protlak, velmi jemně nasekanou cibuli, 2 dl vody, mírně osolíme a zamícháme. Přidáme na menší hranolky nakrájenou mrkev a koření. Na tento základ dáme plátky masa, které jsme osolili a posypali hrubě drceným pepřem. PH zapneme na 2 stupeň. Asi 30 až 40 minut před předpokládaným koncem přípravy přidáme 1,5 dl horké vody a vše zahustíme 20 g mouky rozmíchané v 1 dl vody. Šťávu promícháme a necháme dále vařit. Chvíli před vypnutím PH zjemníme sladkou smetanou, ale můžeme i vynechat a dochutíme. Já jsem mírně dosladila. Můžeme použít i jiné své oblíbené koření.
Já chtěla více šťávy k těstovinám, kdo tolik nepotřebuje, tak dá méně jak mouky, tak i vody.
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Komentáře

1 Ježurka Ježurka | Web | 17. března 2014 v 17:55 | Reagovat

To muselo být moc dobré! To je vidět a jsi moc šikovná, když už zvládneš vařit takové dobrůtky.

2 Catie XXXXXXX Catie XXXXXXX | Web | 21. března 2014 v 13:52 | Reagovat

mňam ;D

3 Cathy Cathy | Web | 22. března 2014 v 10:05 | Reagovat

Ahoj , přidávám si tě do AFFs :)) mmm..dostala jsem teď hlad :D^

4 Peter Cross Peter Cross | Web | 8. dubna 2014 v 20:23 | Reagovat

Chm, chm, chm.. Jako správný vígn bych tě měl pokarát, za konzumaci živočisných produktů, ale nejsem takovej druh vegana, co musí do každého rýpat, takže tě musím pochválit, že tenhle recept zní opravdu zajímavě. ;)

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama